NU DA-ȚI APĂ LA COPI !!!

De când mi-am făcut datoria față de specie, m-am și prostit. Pentru că omului îi șade bine cu turma, și turmei îi șade bine cu prosteala, m-am băgat în grupuri de femele cu pui pe feisbuc. Băi, deci dacă acolo nu e pireuț dulceag de creer (sic!) de eroină jertfită in chiloței de flanel pe altarul familiei tradiționale, apoi nicăieri nu e.

Bine, nici colegu’ Mark a lu Feisbuc nu ajută. Cum te-au pus păcatele să clicăi pe ceva țâțe dătătoare de lapte, cum îs pe tine toate postările materne. E despre căcuță, țiți, mâncărică, pireuaș, lăptic, mămiceală, și alte astfel de treburi. Și hai că aș putea supraviețui în supa de diminutive (da, e adevărat, mummy brain există și vine cu imunitate la dulcegării), dar Mania Persecuției, Alarmismul Bășinos, și Stafia Limbii Române Chinuită și Batjocorită, ei, astea mă fac să-mi crape vena de câte ori casc ecranu’.

Dar să spicuim câteva aspecte ale îngrețoșării mele:

  • Au răsunat stadioane de decibeli când a zis Olguța că ne taie indemnizațiile. Indemnizațiile, știți voi, alea de ni le dă tanti Olga din bunătatea ei de creștină, nu că am fi contribuit noi cu ceva la stat. Anyway. Mămicile, dragele de ele, când au auzit că altele ia 8000 de lei, le-a dat fierea pe nas și au început să scuipe foc prin tastaturi. Că cine are 8000, că ce, nu poț crește copi și cu 1000, că ie greu, să dea la toată lumea la fel, cum îi aia, că uni are bonă și altele nu. Marx ar fi fost mândru că măcar aci, în spațiul Carpato – Danubiano – Pontic mai crede cineva în basmele lui.
  • Medicii. Medicii, de oricare fel, sunt, de fapt, agenți secreți plătiți de Si Ai Ei, ca prin recomandările lor dăunătoare și parșive să șubrezească vâna fabuloasă a acestui popor de daco-zei. Sau ceva. Ideea e că majoritatea postărilor în care personaj e și un doctor încep cu: mia spus așa da io no să fac oricum da am zis să v-ă întreb și pe voi fetelor. Scuze romanul, rog admini să șteargă dacă nu e ok. Bottom line, știința e degeaba, instinctul matern știe tot, odată ce ai fost penetrată și ai căscat uterul, gata, e ca și cum ai cunoaște tainele pediatriei pe de rost. Dacă ți s-a întâmplat de două ori, deja ai doctorat.
  • NU M-AI DATI APA LA COPI!!!!! E MOARTEA LICHIDA!!!!!! Bine, glumesc, apa încă n-a fost incriminată de nimic, dar niciodată nu e prea târziu, mai ales acuma că nu mai e Pomohaci să o sfințească. Idea e că la fiecare câteva zile, printre mămici se stârnește câte un meteorism din ăsta și se apucă să se certe sau să se împăuneze că ele știu de mult și clar nu iau dat la copil.
  • Întrebările de genul: Copilul meu are 3 ani, vorbește 5 limbi, știe capitalele lumii și joacă poker like a pro, oare ce activități să mai fac cu el? La care, desigur, survin fie reactiile de tip uau, al meu e mai prost, de-abia am reușit să-l învăț ceva poezii în latină, oare ce nu fac bine? Sau alea invidioase gen Lăsați copiii liberi, să devină vegani și să mediteze cât vor ei.
  • Pozele cu țâțe cu țânci atârnați de ele. Nu pot înțelege de ce, dacă tot dai lapte și deci țâțele tale sunt cam bretele, de ce, în numele bunului simț și al complexelor de inferioritate, ai vrea să te pui pe net așa??? De ce?? Nu, nu e frumos, nici eroic. Poate că e normal, fiziologic. Dar nu e că meriți o medalie. Faci același lucru pe care-l face și pisica mea. Dar ea caută un colț retras.

All in all, copilul crescut de feisbuc e mai ceva ca Brangelinna: toată lumea știe când și câtă căcuță a făcut, are poze cu el de când a mieunat prima dată și până la nuntă, și va primi diplomă de nevaccinat pe care să și-o atârne lângă cea în care stătea atârnat de bretelele lu’ mă-sa în prima zi de școală.

Și da, eu sunt o denaturată liberală care crede în știință și în faptul că nu suntem, și nu trebuie să fim egali. Muhahaha!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: