Premierul Ching Giuliăn

Cââât de simpatic e drăguțul de el! Îți vine să-l mănânci, nu alta! Îți crește efectiv sufletu-n tine ca pita-n cuptor când îl vezi cum îi pune pe sclăvișori la respect! Băi, deci jur că mă simt așeaaa, ocrotită și mângâiată când văd la știrile de la televizor cum Pac! s-a mai răstit la câte un ciumpalac din ăla de la el din cabinet. Pfaai, e ca cărbunele când ai gaze! Uite, de exemplu cum l-a scos la tablă pe ăla de la educație. I-a tăiat-o, parcă era Ciomu, nu alta! Avem manuale, sau n-avem? Un adevărat bărbat, clar!

Numai că, nenea premier, când se dă el așa, mare barosan peste sclăvișori, nu înțelege că nu e la uzină, nici la școala din Cucuieți, unde învățătoru’ bătrân și bețiv terorizează niște amărâți de copii analfabeți trimiși acolo pentru alocație. Teoretic, subalternii domniei sale sunt niște profesioniști competenți și experimentați. Împreună, ei veghează destoinic și înțelept asupra destinelor noastre. (Grrr, hai că mi-a dat o lacrimă.)

Deci, domnul Terente ne demonstrează, prin aceste învârtoșări extreme ale domniei sale că suntem clar într-o republică bananieră și că în cel mai bun caz, putem să ne așteptăm la divertisment.

Așteptăm cu nerăbdare episodul în care vor sacrifica pe masa guvernului o capră ca să meargă bine-n țărișoară.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: