Baba care îl deranjează pe Văru Jan Vosganian

Vedeți băbuța asta? Pare blajină, nu? Una din multele băbuțe cu patru clase care au lucrat pe vremuri în colectivă (sau CAP) și acuma are cam 400 de lei pensie. Plus ceva după bărbat, că most likely e văduvă,  poate o pune de vreun 800. Băbuța locuiește într-un sat pitoresc din patrie. Ține 20 de găini și un porc. Pentru nepoți și pentru că parizerul e plin de Euri. Și, desigur, pentru că, make no mistake, e evil. Băbuța ar putea să pună și ea un pic umărul la economie. Decât că nu vrea. Insistă să nu plătească taxe pe curul găinilor ouătoare sau pe roșiile din care face bulion. Din cauza ei se întâmplă relele din țărișoară. Din cauza ei nu sunt lei pe piață și cresc dobânzile la credite. Din cauza ei se duce țara de râpă și nu putem fi și noi la fel ca oamenii civilizați din Franța și Danemarca.

Eu am dat peste gândurile celebrului om de stat aici. Nu se specifică totuși ce soluție propune pentru această gravă problemă economică. I-aș sugera taxatorul de cur de găină și roșia hibridă contribuabilă care nu se coace decât în prezența unui certificat fiscal care să ateste că au fost plătite dările către baronul local în numele susnumitei roșii. 

A, dar mai e și hipsteru’ care cultivă ardei iuți și pătrunjel la ghiveci în birou la multinațională, dar el e încă under cover. Văru Jan, ia dă fuga repede să vezi cât face taxa pe pișcăcios! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: