Find what you love

Da da da, știe toată lumea că Simona e numarul unu, și evident că toată lumea are o părere despre asta. O să se uzeze fibra optică de la cât o să se scrie și o să se șeruiască cuvinte ca sacrificiu, bravo, muncă și, desigur, talent.

Foarte minunat! Doar că Simona nu joacă pentru România, ea doar are domiciliul aci în țărișoară. Sigur, plătește impozite și probabil mai explică pe unde merge că noi nu (toți) locuim în bananier și că unii dintre noi chiar facem și altceva decât să șmanglim de la turiști în Vest. Simona nu e jucătoarea națională a României. Nu ne datorează nimic. 

În schimb, ar putea să ne inspire. Noi, adică, am putea, dacă am vrea, să vedem dincolo de milioanele de euri pe care le-a câștigat ea din tenis și de care tot spune la știri. Am putea nici măcar să nu ne gândim la munca necesară să ajungi la astfel de performanță și de care vorbește toată lumea. Am putea, în schimb, să ne dorim pasiunea. Am putea să visăm la ceva ce ne place atât de mult încât să vrem și să putem să investim cele minimum 10.000 de ore necesare pentru a ne gândi măcar la performanță. Ar fi frumos să ne dorim să fim the best. 

Pentru că, nu-i așa, nu îți place să fii tratat de un medic care a mers la facultate în doru lelii, că așa a zis mă-sa, nu-ți place să-ți faci casă cu un inginer care a picat de cinci ori cursul de rezistența materialelor pentru că el de fapt voia să se facă actor, nu-ți place că primărița din orașul tău ar fi vrut, de fapt, să fie stareță la mănăstire. 

Daaar, pe de altă parte, mulți dintre noi nu încearcă niciodată nimic. Chiar dacă ți-ar plăcea ceva, parcă oricum e prea greu, prea departe, oricum n-are sens, las’ că e bine și așa. Copiii recită în cor litania cu degeaba te strădui că vine unu’ cu bani/jjjmecher/cu coarne/cu peștișor de aur cu puța mare care te face; csf? ncsf. 

Dar nu. Chiar nu-i așa. Nu tot timpul, cel puțin. Și dacă am încerca să ieșim din împuțeala asta de resemnare afectată,  de parcă noi am fi hârtia igienică din buda universului, poate, zic, am face lucrurile mai cu inimă. Poate am deveni mai buni. Cei mai buni. La orice ne-ar tăia capu’. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: