Moaștele dătătoare dă herpes

Omg, omg, it’s that time of the year! 

Au scos-o popii pe sfânta parascheva la produs again și e atâta sfințenie peste tot de s-a făcut igrasie! Lălăieli pretențioase se înalță către un cer care stă să flegmeze pe credincioși, din adâncurile unor burdihane înfundate dă ceafă dă porc cu mujdei, dar acoperite pios cu patrafire cusute cu fir de aur de cincizeci de virgine.

Catraliarde de credincioși stau la coadă, se înghesuie, se calcă creștinește în picioare,  își pomenesc morții, gâții și cepele mamelor lor pentru că aproapele e prea aproape, mai ales de moaște, care azi sunt on sale: se dă medicamente și ajutor social încă trei luni în schimbul unui nesemnificativ herpes după lins racla la comun.

Lumea e pătrunsă de sfințenie, televiziunile filmează, babele se vaietă că le doare reumatismele, popii răgușesc de la atâta sfințenie, că nah, nu-s obișnuiți.

Meanwhile, în lumea reală, sunt copii în orfelinate ale căror pătuțuri nu se vor mări prin rugăciune (pentru ca ei să poată în sfârșit să se ridice, la 2 ani), sunt animale care vor fi în continuare schingiuite de maimuțe făcătoare de cruci, sunt adolescenți care vor fi chemați din nou acasă la duhovnici pofticioși pentru a fi pipăiți de mâini puhave. 

Da’ nu-i nimic, fear not, dacă sperăm suficient, dacă ne facem suficiente cruci și mergem în suficiente pelerinaje, dumnezeu milostivul va pedepsi în înțelepciunea sa pe toți cei care nu-și bagă puala acolo unde zice biserica ortodoxă să și-o bage. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: