Omenii care fac lucruri nerezonabile 

A fost odată ca niciodată că de n-ar fi, n-am mai putea spera, niște nebuni. Ei sunt cei care mișcă lumea. Ei inventează roata, becul, mărul mușcat, mașina electrică și tunelul hyperloop sau alte nebuneli. Ei sunt cei care nu vor și nu pot să stea locului pe tarla să pască iarbă, atunci când au chef să bea vin. 

Ei sunt oamenii care fac lucruri nerezonabile:

Salvează un pescăruș atunci când toată lumea ar zice că mai sunt destui și nah, de ce să te stresezi, mai bine te scobești în nas. 

Pun GPSuri pe acvile nerecunoscătoare care mor pe urmă cu materialul clientului în spate prin Sudan. Între timp, oamenii rezonabili se vaită de programul de lucru de la întreprindere și mai iau o pauză. 

Susțin că trebuie înțeleasă și amărâta aia care n-ar fi avut ce da de mâncare copilului și a făcut avort, chiar dacă jobul lor e de boss peste Vatican. Între timp, colegii de breaslă mai conformiști mai corup câte un minor, mai exorcizează câte o măicuță. Sigur, nu când e sărbătoare, că atunci ne odihnim, altfel e păcat de la dumnezo. 

Nu își cumpără mașina cea mai fiabilă, nici aia cu cu cel mai bun raport plictiseală preț, nici aia care apare în reviste, își iau bicicletă și chiar o folosesc. Meanwhile, alții se urcă în taxi cu dublumecu-n brațe și se plâng de glandă. 

Nu stau să își plângă de milă când au scleroză, ci scriu o carte. Alții fac copii ca să trăiască din alocație și pe urmă dacă le oferi de lucru zice că are cu inima și nu poate. Desigur, când te fuți și faci copii pe care să-i batjocorești apoi, nu te doare nimic. 

Schimbă legi în țara miserupismului pentru că le pasă. Colegii care chiar ar trebui să se ocupe cu legile, în schimb, o ard prin concedii sau trag câte un pui de somn prin câte un birou. No rush, nu e că ar mai fi foarte multe de făcut în țărișoară – câinii purtători de colaci în coadă fac deja home delivery, tot ce trebuie e să avem grijă să nu facă overtime și să dea în vreun burnout, bieții

Se duc voluntari cuminți să curețe gunoaiele împrăștiate de giboni patrioți care se laudă că ce țară frumoasă avem. În acest timp, gibonii stau la bere ca focile la soare. 

Oamenii nerezonabili există. Dacă te uiți bine în jur, o să-i vezi – au ceva în privire, o sclipire, uneori e de dragoste, alteori de ură, nu contează. Oamenii nerezonabili trăiesc, iubesc, muncesc, se bucură și se revoltă pe planeta asta gri în fiecare zi, în ciuda gloatei. Ei sunt anomaliile, salturile evoluției. 

Datorită lor nu trăim într-un 1984 continuu. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: