Ceasul rău și omul prost

Maricica era deșteaptă și cuminte în liceu. Îi plăcea biologia și uneori, când îndrăznea, își dădea filme că se face doctor. Doar că în orășelul ei gri, la liceul ei maro-căcăniu, nu era profesor de chimie, care i-ar fi trebuit și aia, la admitere la medicină. Făceau chimie cu profa de mate (provizoriu, de vreo doi ani)  care i-a zis că ea nu se bagă, că nu știe. Acum, Maricica e operator calculator la un depozit de materiale de construcții și se uită cu o bală-n colțu gurii la Spitalul de Urgență pe ‘leptop’ în fiecare duminică seara.  

Petrișor era un copil liniștit. Îi plăcea să citească mult și orice. Maică-sa i-a interzis și l-a bătut, că cică citește doar prostii, nu ce e-n programă și recomandările de la școală. Petrișor a citit în continuare dar și-a băgat picioarele în toate recomandările și programele școlare. La școală nu s-a întrebat nimeni de ce nu mai e premiant. A fost exmatriculat câțiva ani mai târziu. 

Tincuța era mândria bunicii. O crescuse singură, din pensie, cum a putut. A trimis-o la liceu să învețe, să ajungă doamnă. De la școala din sat i-au spus că fata e deșteaptă și că poate. A putut, că a ajuns în clasă cu copiii de baștani care veneau la școală cu mașina și spărgeau bani în club, după ce veneau de la meditații. Doar ea era fătucă de la țară. Au râs toți de ea când le-a povestit mândră de bunica ei care ține găini și vinde ouă la piață. Tincuța s-a făcut amantă de om cu bani și nu mai mănâncă ouă că îngrașă.

Isidor meșterea toată ziua. La 10 ani schimba prize, la 12 demonta și monta la loc dacia veche a lu’ taică-su, la 15 i-a făcut unei babe din vecini un sistem cu motoraș și bandă rulantă să-și bage mai ușor lemne în casă. Baba i-a mulțumit, tac-su l-a certat, la școală n-a remarcat nimeni nimic la Isidor. Acum, Isidor e șofer de tir. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: