O zi din veața unui millenial de România

E perfect normal să vrei, în calitate de Sapiens văr bun de cimpanzeu, să te dai mare. Ierarhia socială a unui grup de maimuțe se bazează pe alianțe, care la rândul lor se bazează pe ce-bine-ne-nțelegem-noi-doi, care se bazează (și) pe ce-bine-arăți-pepușă/koaie.
Te duci la șoping, deci. Cocos nu prea ai, că luna asta nu ți-a trimis mama din Italia. Bați molu-n lung și-n lat, limbezi la o vitrină cu țoale, lăcrimezi la alta cu telefoane. Ai avea școală da ți-e silă, acolo nu-ți zice nimeni că ești jjmecheros. Nu-i vorbă, că nici la mol nu sare nimeni să dea cu mătura pe covorul roșu înainte să treci. Dar aici e cald și pe gratis, mai vezi câte o pițipoancă/pițiponc, trece ziua altfel. Și în plus, aici visezi. Că într-o zi o să fii tare-n parcare, cu gipan de-ăla de este lângă arteziană, cu țoale de la maicăl cors și ghes, și, desigur, cu aifon plus. Nu că o să te faci doctor sau sculer matrițer. Nu că o să ai o afacere sau că o să călătorești pe undeva interesant să vezi și tu cum se face șaorma în alte părți.

Nu, tu visezi dăcât să fii baștan. Sau nah, nevastă de baștan, dacă e.

Numai că, vezi tu, dragă junior, dacă o iei așa, până să ajungi și tu în haita șmanglitorilor care nu creează și nu produc nimic, prada se va împuțina drastic pentru că fraierii care muncesc și vor să facă ceva ori vor pleca ori vor da colțu’.

Așa că mai bine ti-ai folosi cre-erashu și la altceva decât să te hotărăști ce să pui pe insta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: