Persecuția responsabilului Gigel

Moșul ăla care trece strada prea încet când tu stai cu piciorul pe accelerație.

Fătuca de la casă care se mișcă greu și-ți scanează de două ori pâinea.

Copilul care plânge în cărucior la mall.

Tanti căreia i-a murit a patra oară motorul la semafor.

Băiatul din autobuz care nu se prinde să-ți cedeze locul deși te uiți fix la el.

Tipul care ți-a furat locul de parcare la mall.

Imbecilul care aruncă sticle goale de bere în fața casei tale.

Câinele care latră ca nebunu’ în apartamentul vecinilor.

Toți ăștia se trezesc dimineața cu scopul unic de a-ți face ție viața un chin. Da, koae, you are that important!

Lumea, practic, e un spațiu care e proiectat să-ți pună ție bețe-n jențile de aluminiu. De asta nu merge nimic în țară, pentru că moșii trec strada încet, pentru că casierele (sic!) nu au doctorate în matematici superioare, pentru că copiii plânge. Că altfel, pfffaaai, dacă ar fi toți ca tine, țărișoara ar fi necherman, nu alta.

Știu, pentru că Raiffeisen Bank a făcut un studiu despre responsabilitatea la români. Reiese că “cei mai mulţi români se simt responsabili faţă de familie (98%), mediul înconjurător (95%), prieteni (92%) sau persoane care nu se pot ajută singure (91%)“.

Clar! De-asta oriunde te întorci vezi pe cineva plantând un pomișor sau o floricică, udând o ierbușoară, ajutând o băbuță să-și aleagă nuanța de ruj, mângâind un cățeluș și explicându-i nu, Grivei, prea multă mâncare îngrașă, pe scurt, e vis! Nu înțeleg de ce heitărimea de pe feisbuc nu vede asta…

Dar stai, că se complică treaba. Conform studiului “România Responsabilă”, “doar 8% dintre persoanele intervievate cred că societatea românească este responsabilă, dar că această valoare poate fi însuşită`prin mai multă educaţie (75%), prin lideri mai responsabili (50%), dar şi dacă suntem exemple de responsabilitate noi înşine (42%).

Rezultă că, de fapt, Gigel e Croissantul lui Dumnezeu (cum zice Corina Băcanu), iar restul, TOȚI restul sunt niște iresponsabili care fac mizerie, își bat copiii și nu ajută babele să treacă strada. România sunt ceilalți. Ei, ceilalți, să nu se mai scobească-n nas, să nu mai scuipe semințe, să pună mâna să se educe, să fie responsabili și lideri. Și de preferință, ei, ceilalți, să se comporte frumos cu Gigel, să treacă strada mai repede și să nu latre când e oră de liniște. Pentru că Gigel e un stresat și-un ocupat (responsabil), n-are el timp să stea să se gândească că poate moșul merge încet că-l doare piciorul, dar trebuie musai să-și ia nepotul de la școală; sau că fătuca de la casă o fi în sesiune și o fi obosită că a învățat azi noapte; sau că băiatul din autobuz e supărat că i-a murit bunica.

Nono, Gigel e un responsabil și-un perfect, doar că e persecutat de noi, ceilalți proști. De asta, Gigel, nu mai are timp și energie să facă ce ar vrea el să facă, ca să fie bine, nu poate, dom’le, e greu! Da’ dacă ar putea el, zău că necherman ar face!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: