Tanti Nuța despre copiii cu autism și drepturile lor

Pe ecranul televizorului (România te iubesc, ProTV) , tanti Nuța de la minister, care și-a asortat culoarea unghiilor cu rama de la ochelari (roz, cam cum cred că ar fi voma după ce ai mâncat multe jeleuri din praf de fructe de pădure de pe gazonul de la Cernobîl), ridică din umerii sacouașului și se strâmbă la reporter. Un rictus care se vrea, cred, defetist, dar îi iese cam ca de hienă sictirită.

Tanti Nuța vorbește (adică dă din umeri) despre cum că de ce nu se decontează terapia pentru copiii cu autism și ce se întâmplă cu copiii ai căror părinți nu-și permit terapia. Într-o demonstrație de o elocință zguduitoare, ne dă, jap!, cu realitatea între ochi: “păi ce se întâmplă cu copiii sau cu persoanele care nu au acces la medicamentele anticanceroase?”. Mor cu zile și/sau în chinuri, adică, dar ea e prea fină ca să ne zică și nouă, prostimii, cum ar veni.

Tanti Nuțaaaaa, uită-te, fă, la ce-ți scrie pe patalama! Mătăluță ești apparatchik acolo, la tătuca-n partid/minister. Mătăluță trebuie să rezolvi, să explici, să faci, nu să dai din sacouaș, mânca-te-ar să te mănânce karma și dreptatea universului încă astăzi și mâine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: