Măcar de sărbători

Dacă aveți poftă de prăjituri cu ciocolată, sex, sau o halcă de carne, apăsați butonul ‘pause’ al telecomenzii. Dați-i lui Gizăs ‘play’ din nou doar după ce ați introdus în ghiorțău tot ce v-ați permis să cumpărați până la salariu. Se numește sărbătoare.

Adevărul e că după ce ai croit la cruci peste burtoi de câte ori ai trecut cu mașina pe lângă biserică, după ce ai suportat doar cu o înjurătură printre dinți, fără să rupi picioarele niciunei babe care a trecut strada prea încet, după ce luni de zile ai spart semințe doar în casă, că în fața blocului era prea frig, ei bine, după toate aceste privațiuni morale și materiale, meriți! Meriți, dom’le, măcar acu’ de sărbători să umpli mațu’ că doar și pentru tine s-a schimbat apa-n vin. Sau ceva.

Așa că fă rost repede de bani (cumva, se pare că la capitolul ăsta rugăciunile nu ajută – decât dacă sunt adresate vreunei instituții de creditare, sub formă de cerere scrisă) și fugi la magazin. Umple coșul cu tot ce-ți trece prin cap. Și nu uita: 1. Să te plângi că ie scumpe; 2. Să te plângi că ce multe ai luat, nu-ți mai încap în frigider, se strică, etc.; 3. Să te plângi că ce multă lume e, fir’ar ei să fie de mârlani care fix acuma și-au găsit să iasă la cumpărături!

Buuun! Dacă ești mascul, du-te la bere sau uită-te la televizor cum ne vindem țara până se prepară ca prin minune umpluturile de stomac. Dacă ești femelă, bagă mare la bucătărie, acest altar al familiei tradiționale, în care de secole femeile ne-libere ale dacilor liberi au preparat maioneze, biof, drob și alte bunătăți dătătoare de colică biliară.

După toată această zbatere creatoare, ciocniți cu toții cathartic, un păhărel, serviți o prăjitură, aruncați un ochi la televizor, la filmul ‘Viața lui Isus’.

Măcar de sărbători să fie bine, ca să nu fie rău.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: