Ce-i, tu, ce-ți trebe??

Mă zgâiesc printre rafturi la Regele Merlin. Un glas subtire, chinuit si oarecum insistento-enervant începe să-mi zgârie indiferența. Disperarea din vocea mică și naivă m-a făcut să ascult: ‘Mama, tata, știți ce culoare vreau eu?’ Liniște. Din nou: ‘Mama, tata, știți cum vreau eu?’ ceva discuții adulte estompate de genul cât costă, meșteru’ ce-a zis, neinteresant.

Apare și familia tradițională și iubitoare. Capul familiei, scurt și subțire, un pic timorat de întrebările matroanei care, ea, e scurtă și groasă. Ca să zic așa. După ei, un băiețel de vreo nouă, zece ani, tăcut și neinteresat. Și vocea. Purtătoarea vocii, care devine din ce în ce mai insistentă, încercând cu disperare să-și tragă părintii de mâneca treningului made in PRC, e o buclată dolofană de vreo 5 (?) ani. Insistă și pe lângă frate-su: ‘Hai să-ți arat cum vreau la mine-n cameră!’ Degeaba, băiatul e deja blazat și nu-i pasă.

Eu, între timp, belesc ochii, dezbătând cu mine dacă să zic ceva sau nu. În final, lașitatea, conformismul, câștigă. Tac ca mortu-n păpușoi. Wtf, până la urmă ce să și zic? Ar trebui, cred, o reeducare severă, soră cu Siberia. Sau niște cărți citite. Sau un pic de suflet, niște bun simț pe care nu cred că pot io să li-l bag în cap aci între rafturile de la Regele Merlin. Deși e do-it-yourself.

Într-un final, pe când copila își pierde răbdarea și începe aproape să plângă, materialul reproducător se întoarce și se răstește: ‘Ce-i, tu, ce-ți trebe??’

Acuma io mă întreb cât de proastă să fii să nu pricepi ce-i trebe? Adică, nah, de juma’ de oră îți tot spune ce-i trebe. Și a doua întrebare: de ce drac ți-ai făcut copil dacă ești o vacă proastă și rea? Că primul, hai că înțeleg, o fi fost greșeală, bietul, da’ a doua oară? Doar așa, să ai pe cine chinui? Să te poți plânge că ești obosită? Serios, ar trebui să se dea examen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: