Hai, că se poate!

Știți cum vă ziceam că vreaaaau în vacanță? Că vreau să văd o cantitate mare de apă cum călărește o cantitate mare de nisip. Nisip, da? nu pietre, nici alge sau mai știu eu ce bâzdâgănii. Și că în timp ce admir elementele cum copulează mai vreau să văd în spatele meu un hotel sau un oraș sau un sat drăguțel. Adică să nu curgă igrasia de pereți, să nu crească chiștoace și coji de semințe din pământ, să nu mi se depună flegme pe pedichiură.

Ei, și pentru că karma și pentru că am fost cuminte când eram mică, am ajuns la TUI. După multe ore de stat pe net, mailuri, după certuri conjugale, dramă, frustrări, mâini teatrale la tâmplă – gata, eu renunț! am ajuns la doamna Valeria Costan de la TUI TravelCenter Cluj-Napoca, în Vivo.

Am povestit aici despre târgul de turism la care am avut ocazia de a admira multe domnișoare mai mult sau mai puțin mute care întindeau pliante și rezemau standuri să nu cadă. Așa că mă așteptam cam la același nivel. Daaar nu! De cum am intrat, copchila și-a găsit de lucru la postul de control amenajat special pentru micile elemente disturbatoare din specia ei. Deși era duminică și deși fuseseră mulți alți clienți, am fost primiți ca niște croissante fine: cu zâmbet și cafea.

Doamna a început prin a tăia din rădăcină elucubrațiile noastre despre Marbella sau Malaga cu infanta la purtător. Bine, asta știam și noi, că moștenitoarea nu e fan Picasso, ea e mai pe Andy Warhol, așea. Dar nimic nu e mai rezistent ca o speranță disperată. Poate doar celulita.

Elegant, argumentat, într-o limbă română articulată, această doamnă ne-a explicat ce și cum e de nasul nostru. Ne-a arătat, a căutat, s-a străduit. Dar mai ales, a ascultat, adică nu s-a căznit să ne bage pe gât ceva ce să regurgităm apoi în chinuri, eventual la ea pe birou. Timp de o oră jumate am chinuit-o cu întrebări paranoico-chițibușare. Nu ne-a dat afară, nu s-a burzuluit, ba chiar a răspuns pertinent și la obiect. Respect!

Și…. pentru numele lui dumnezeu, știa chiar și diferența între care și pe care!

Într-un final am găsit ceea ce pare să fie miezul vacanței de anul ăsta. Revin cu vești prin iunie!

Între timp, am vrut doar să-i mulțumesc aci doamnei de la TUI pentru că a fost profesionistă, pentru că mi-a dat speranță că se pot presta servicii și cu zâmbet pe buze, nu doar cu stropșeală sau într-o stare de semi-leșin și pentru că în mare parte datorită ei am evitat surmenajul pe bază de internet search. Săru’mâna, sunteți cea mai tare!

P. S. : Nu m-a plătit nimeni, dar dacă insistă cineva, accept și euro 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: