Gânduri gratuite despre oameni și pisici

O pisică este o alcătuire de: 1. blană (nu neapărat atașată de corp, poate fi și impregnată în canapea, covor, sau hainele omului cu care conviețuiește), 2. toane și priviri superioare, adeseori declanșate de stângăcia servitorului uman (cam ca ale unei doamne din specia funcționar de ghișeu fără activitate sexuală), 3. drăgălășenie și tandrețe – atitudini care se manifestă în mod spontan și sunt provocate de: a) nimic explicabil, b) droguri pisicești, c) mâncare. Pisica îți comunică foarte clar și eficient când are și când n-are chef de fața ta. Motiv pentru care mulți urăsc pisicile – că cum adică își permit?

Câinii, pe de altă parte, se vând la raionul “dragoste necondiționată”. În fișa postului scrie că tre’ să lingă mâini, să vânture cozi, să facă tumbe, să aștepte ca o balenă eșuată să vină Omul să le dea voie să respire. Dacă Grivei nu face asta, e stricat, îl returnezi și ceri banii înapoi.

Ce frumos e, deci, cu dragostea! Aia necondiționată, că ailaltă nu e bună. Păi de ce să te mai iubească cineva, dacă așteaptă de la tine să faci chestii (de exemplu să nu te porți ca un/o cretin/ă)? Aberant, ne-romantic, complet în contradicție cu definiția! Dacă nu ți se îngăduie să stai pe spate să te scarpini pe burtă, dacă nu ești, eventual admirat(ă) în timp ce ce îndeplinești acest ritual de o mare finețe, se cheamă că ești persecutat(ă), neiubit(ă), o victimă a nedreptății universului, care trebuie instant rectificată fie prin abandon fie prin atitudini pasiv-agresive de tipul tunuînțeleginimiceunusuntoputoaremiserupistădecâtcănumiatrecutprincapcănutrăiescsingur(ă)peplanetă.

Ce vreau să spun e că dragostea necondiționată nu înseamnă că ar trebui să fie și gratuită.

A, și mai vreau să spun că pisicile e și iele oameni. If iu nou uat ai min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: