Cea mai bună dintre lumile posibile

Doamnelor și domnilor, bunăvoința s-a terminat. Doar doamna cea grasă mai are ceva, la dânsa a încăput pesemne mai mult. Sau o fi greșit cineva la cântar. Pe azi mai avem exasperare, niște răgete, și un pic de nepăsare, da’ și aia pe fund. E ok, ne descurcăm și așa.

Doamna cea grasă povestește despre fiecare copil, care ce defecțiune are. Pe unul l-au scăpat părinții-n cap. Era normal până atunci. A plâns și a vomat, da’ nu s-a gândit nimeni că poate ar fi util să dea un doctor cu ochiu’ peste el. Normalitatea i-a trecut și acum e un fel de Stephen Hawking doar că nu e mort și n-are nici de ce să trăiască. Zâmbește dacă latri la el și plânge când face caca. Cam atât.

Altul e operat pe cord deschis. Probabil de-asta javrele care l-au făcut i-au dat eject aici – o viață avem, cine are chef să stea în spitale cu puradelu’? Are un an și patru luni și e cocoșat deja. Probabil inima aia mică și defectă trage să se învelească mai bine cu trupul slăbănog. Plânge nervos da’ nu prea are forță. Încă nu i-a venit rândul să primească mâncare, doamnele îs ocupate și iritate. Roade ca un hamster o tetină. Iată cum se cultivă răbdarea.

Mai e și fetița cea delicată și ușoară care acum o lună jumate râdea. Probabil și-a terminat și ea stocul.

Niciun copil nu vorbește, indiferent de vârstă și defecțiune. De ce s-ar obosi? Oricum televizorul e dat tare și n-ar auzi nimeni.

Niște voluntari cred că fac ceva aici. Mângâie, iau în brațe, gâdilă, râd cu râsete împrumutate, latră dacă trebuie. După care fac cu mâna și pleacă pe planetele lor.

Trăim în cea mai bună dintre lumile posibile pentru că alta n-avem și de schimbat n-o să se schimbe.

Notă: aceste personaje sunt fictive și le-am inventat eu, ca să vă stric seara. Ele nu au cum să existe în lumea minunată în care trăim.

Advertisements

2 thoughts on “Cea mai bună dintre lumile posibile

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: