Pastila de scos amaru’ din om

‘Nu, doamnă, e în V!’ Mă gândesc: bre, ești prost? Sau poate în sanscrita lu’ bună-ta V-u e rotund (deși el pare dac liber capitalist, n-are treabă cu sanscrita). Totuși, răspund pe un ton suav că eu voiam mai degrabă ceva gen sacou (știți, pentru soacră-mea). ‘Așa avem’ zice el, arătându-mi un fel de paltonaș. Bine, fii sănătos și liber mai departe, în lumea ta.

Stau la coadă la casă la Hî și Mî. Un domnișor verde și crocant de tânăr ce e, povestește cu pretenaru de mai încolo. În mod evident, multitaskingul nu e pe lista lui de abilități, fiindcă se oprește din scanat și desfăcut minunile alea antifurt de fiecare dată când deschide gurița. Într-un final ajung și eu și-l rog frumos, dacă poate să se grăbească pentru că-s în pauză de la job și întârzii. Se oftică maxim, dă ochișorii peste cap și-mi replică înțepat că el tre’ să scaneze produsele, altfel nu se poate, doar nu vreau să plec cu ele așa. Sigur, probabil scannerul funcționează cu descântece, mângâieri și dat în bobi pentru deochi.

Doamna stă ascunsă în spatele unei găuri mici tăiate în sticlă la iglul de măcinat hârtii numărul cincisuteșaptejdouădemiipatrusutecincizecișidoi. Zic ‘bună ziua’. Doamna consideră că nu sunt demnă să-și risipească aerul alocat de la centru ca să-mi ureze ea cum să-mi fie ziua. Tace suveran și încruntat, zici că o armată de hemoroizi face instrucție la porțile domniei sale. O supără, dar, stoică, gaura rezistă!

Pentru astfel de cazuri, folosiți cu încredere pastila de scos amaru’ din om: laxativul!

Corina Băcanu, mulțumesc pentru inspirație!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: