Învățăturile lui Mascul Tradițional Vânjos către fiul său Masculică

Femeia… e ca mâncărimea de piele – trebuie scărpinată ca să te simți bine. În rest, nu te deranjează foarte mult dacă știi cum s-o tratezi.

La început, femeia trebuie aburită ca parbrizul de Dacie – să nu vadă linia continuă. Te dai baștan, îi cumperi o prăjiturică, îi spui că e frumoasă ca Black Friday și că pe ea ai așteptat-o toată viața ca pe curierul de la eMAG. Îi arați ce important ești, ce mașină sau ce trotinetă mișto ai, te umfli-n pene ca drojdia-n aluat. În funcție de ce specie ți-ai ales, îi reciți din Soros sau din Salam.

O vreme o ardeți așa, bibilică bibiloi. E frumos, e romantic.

În etapa doi, după ce ai securizat perimetrul, tre’ să începi să-i explici și ei cum stă treaba, de fapt. O mai trimiți să-ți aducă una-alta, o mai cerți că n-a făcut bine (să se vadă cine-i cre-eru), îi explici cu dispreț, ca unei ființe inferioare care este ea, că nu, cu schimbătorul de viteze nu poate face omletă, mai dai un laic bine plasat pe feisbuc, să vadă că nu e ea singura pe lume care are are sutien roșu. O lucrezi la încredere, că dacă o lași să umble așa înfumurată prin lume nu e bine. Păi?!? Dacă se crede prea bazată, s-ar putea uita în jur și cine știe ce bazaconii ar vedea, ar putea fi afectată emoțional. Mai bine îi retezi emoțiile din rădăcină. Sau i le împingi cu bocancul adânc de tot în bucătărie. Dacă dă semne de #rezist poți chiar să-i mai arzi câte una. După aia o pupi și-i cumperi o frezie și gata, se crede-n Fifty Shades și-ți mănâncă pufuleți din palmă.

Mai trece un pic de timp și e așa bine dresată că ești liber să-ți vezi de ale tale.

Mai trebuie, totuși, din când în când să-i aplici câte o corecție – îi spui că s-a îngrășat, te minunezi ce bine arată colegă-sa, despre care știi sigur că e cu cinci ani mai bătrână, sau râzi hăhăit de ea când plânge la vreun film.

Bine, tre’ să ai mare grijă să nu care cumva din greșeală, vreodată, să vorbești cu ea despre ceva ce chiar ți-a trecut prin cap, că se duce dracului toată munca. S-ar putea chiar să aibă o părere și părerile, bune, rele, nu sunt ok pentru că stimulează gândirea. Iar gândirea, la o femeie, e ca metastazele – odată apărută, nici moaștele nu i-o mai vindecă.

***

În episodul următor: Învățăturile lu’ mama lu’ Ștefan cel Mare către fiica ei, Clubărița

Advertisements

One thought on “Învățăturile lui Mascul Tradițional Vânjos către fiul său Masculică

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: