Supozitoarele și educația sexuală, prea mari să fie înghițite

Soarele e sus pe cer, oaia behăie, câinele latră, porumbul crește, berea curge.

Scena s-a întâmplat pe bune în cabinetul unui medic de familie din mediul rural.

– Doamna doctoriță, știi ‘mneta, data trecută, mi-ai dat pirulele alea mari.

– Da, supozitoare.

– Alea, alea! Atâta m-am chinuit cu ele, și tot n-o făcut nimic!

– Da’ de ce te-ai chinuit cu ele, tanti?

– Apoi să le-nghițăsc, că-s tare mari. Și le-am înghițât pă tăte, și tăt n-o făcut nimic.

Dar e ok, nu avem noi nevoie de educație, cu atât mai puțin sexuală!
Vasile Bănescu (știți, domnul ăla delicat și pițigăiat, cu bărbuță albă și rară de intelectual hârșit în silogisme, care e purtătorul de cuvânt al Patriarhiei) a declarat: „E un sofism foarte ieftin să spui că o fată de etnie romă sau o fată care a fost abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei, plecați în străinătate și care, bineînțeles că intră într-o derivă morală, au ajuns în situația nefericită de a fi gravide din cauza lipsei de educație sexuală. Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice. Abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa accesului la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural și, nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie, unde, după cum bine știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”.

Băi, deci profunzimea și inteligența cu care această declarație se învârte în jurul propriei cozi m-a lovit parieto-occipital de mi-a frânt orice urmă de avânt logic.

Totuși, ridicând falca de pe jos, s-o luăm pe rând. Disecăm fraza lu’ domnu’ purtător de parol, osișor cu osișor:

1. “o fată de etnie romă sau o fată care a fost abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei, plecați în străinătate” nu rămâne gravidă pentru că nu are nici cea mai mică idee ce face Gigel cu târnăcopu’ la ea în pantaloni, nici pentru că nu i-a spus nimeni ce se poate întâmpla dacă o imiți pe Zâna Chiștoc care și-a pus selfi sesi pe feisbuc în fața unicornului masculin. Nț, nu de-asta rămâne gravidă fata. Dar atunci, de ce? Să ne lumineze domnul Băn-escu.

Iată motivele sociologice enumerate de domnia sa:

– Abandon școlar

Clar, școala nu are de-a face cu educația. Mulți copii abandonează școala, deci n-are sens să îi mai educăm pe ăia de rămân. Face la fel de mult sens ca o lopată peste uochi.

– Plecarea părinților în străinătate

Adevărul e că majoritatea puberilor vorbesc foarte deschis cu părinții lor – când stau ei așea și povestesc pe chat, fata de cinșpe ani îi zice lu’ tătâne-su despre cum îi place ei de un tip și cum o pipăie ăla când chiulesc de la ora de fizică, iar tatăl, înțelegător față de rătăcirile inimii și ale hormonilor, zice ‘sigur, fata mea, da’ să-i pui prezervativ pe banană atunci când hotărăști să i te dăruiești’. Serios! Evident că e infinit mai bine ca părinții să fie aproape și nu plecați cine știe prin ce țară, dar realitatea e că în majoritatea cazurilor, educația sexuală făcută cu cap de străini la școală ar fi mult mai eficientă decât apropourile panicate ale multor părinți.

-Lipsa accesului la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural

Parcă și văd adolescenții deșirați cum ar sta pe youtube căutând video-uri despre ‘cum să nu rămâi gravidă când ești îndrăgostită’ sau ‘cum să-ți pui prezervativul în mașină’. Educația sexuală la școală nu e bună, dar auto-educarea pe net e calea (și nu, adolescenții nu s-ar uita la porn niciodată :))))

– Apartenența la o anumită etnie, unde, după cum bine știm, viața sexuală se începe mult mai devreme

Eh, cu asta i-au dat în cap ONGurile, deși omul se poate chiar să nu fi avut nicio intenție rea.

În rezumat, acest domn și întreprinderea pe care o reprezintă susțin că a preda educație sexuală e tot una cu a-i învăța pe copii despre Kama Sutra și deci nu e bine. Ca și cum dacă îți duci copilul la ore de muzică o să-l aduci de-acolo Pavarotti.

De unde înțeleg că acești domni au un grad de sofisticare sexuală pentru care eu pot doar să-i invidiez. Dar totuși, de ce vor să ne lase pe noi, restul, în bezna ignoranței?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: