Neimpresionații

Rândunel Pisică și-a făcut casă. Casa e mare și frumoasă. Dacă n-ai condiție fizică, gâfâi un pic când îi dai ocol. Totuși, nu are turnulețe și nici boxe pe geam din care să răsune manele. Rândunel e patron și câștigă bine, are vreo cincizeci de angajați care toată ziua scriu cod. Domnul Pisică e responsabil, le plătește angajaților chiar și câte o vacanță pe an. Și-a luat mașină electrică să nu polueze și reciclează chiar și codițele de la cireșele bio. Eh, lasă, sigur a furat el ceva de a ajuns să ridice ditamai căsoiul.

Supplexa Mercedesa și-a luat diploma de Doctor în Fabricarea de Șuruburi Cotite tocmai de la Haruard la doar 25 de ani. Mamă-sa, mândră ca o găină cu pedigree, spune în tot satul ce realizată e fiică-sa. În America șuruburile cotite sunt noile piulițe, nimic nu faci fără ele, și-a pus chiar și Trump la perucă. Eh, lasă, sigur s-a culcat ea cu cineva să-i semneze diploma aia.

Rămurel Pastramă a inventat o instalație de aprins lumina în capul Vevericii. Are și telecomandă și chiar îți poate trimite pe mail rapoarte în care îți zice câte ore a fost beznă și câte secunde lumină, e un gadget mișto. Eh, lasă, sigur a copiat ideea de undeva.

Andaluzia Poșircă e o bunăciune. Are câte pătrățele îi trebuie pe abdomen, celulita i-a rămas toată grămadă pe banda de alergare de la sală, doar să o șteargă cineva cu prosopul. Andaluzia are chiar și creier, ceea ce îi permite să se îmbrace ca o ne-pițipoancă și să lucreze la corporație pe bani buni. Eh, lasă, sigur așa e soiul ei, are noroc.

Neimpresionații. Neimpresionații sunt ăia în care mania persecuției stă la loc de cinste lângă peștele de pe televizor și de-acolo vede și știe tot. Orice ai realiza e pentru că ai avut tu un avantaj secret, pe care ei, desigur, nu l-au avut, fiind niște virgine în icoane, niște panseluțe nevinovate peste care a trecut nemiloasă roata de la gipanul capitalist.

Sigur că există în jur o armată întreagă de jnapani care și-au însușit bunăstarea prin efracție, au legat-o de mâini și de picioare și au închis-o la ei în beci să nu dea nimănui din ea. Dar oare să fie toți așa? Oare să nu existe nicio speranță că dacă stai în cap în timp ce jonglezi cu cinșpe portocale radioactive, reciți teorema lui Fermat invers, în franceză, și cânți la mandolină ca un om cinstit, totuși se poate?

P. S.: Aci, în țărișoară mă refer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: