Jumătatea plină a conversației

Sunteți la medicină? mă întreabă atotștiutoare și cumva complice în timp ce îndeasă un terci maro în gura copilului.

Răspund, încercând să preiau controlul: Nu. Nu vreți să-i dau eu?

După un moment în care creierul scanează fișiere arhivate, i se luminează fața, sincer și tâmp încântată: Sunteți contabilă!. Adaugă o notă explicativă: Ne vin multe contabile.

Eu, simțindu-mă iar ca într-un roman postmodern cu Bulă personaj principal, încerc o explicație: Ăăăăă, păi, să vedeți, am fost manager. Account manager. Adică de vânzări. La multinațională. Apoi o atac pe flanc: Haideți să-l țin măcar în brațe. Privirea e în continuare opacă. Oare așa s-o fi simțind și Daddy în fața Vevericii când îi explică ce tre’ să zică când iese în fața națiunii să spună lecția? Acuma-s în maternitate… Mai am puțin… adaug să nu tac.

În sfârșit, am spus ce trebuie. Buzele se întind bucuroase înspre urechi și afecțiunea și înțelegerea ies prin porii dilatați binevoitor.

Să vă trăiască! Cât timp are?

Un an jumate, mulțumesc!

Dar nu mă mai ascultă, are treabă, l-a apucat pe băiețel de o toartă, ca pe o găleată. Îl leagănă puțin să-i dea avânt și-l depune între gratiile patului. (Oare așa face și cu ai ei?). Următorul la rând.

După două zile mi-am adus aminte de conversația asta și mi-am dat o palmă peste ochi. Avea dreptate maică-mea când zicea că-s proastă și se stresa cum să mă mărite când aveam un an. Păi femeia m-a făcut studentă la medicină și io m-am supărat pe ea și m-am deprimat că-mi ignora eforturile de panseluță. Studentă! Oricât ar ține facultatea aia și oricâți ani aș fi repetat, tot ies bine!

Mulțumesc cremelor antirid pe care mi-am dat multe salarii și mulțumesc doamna îngrijitoare de copii sensibilă și mioapă! Bogdaproste!

Advertisements

4 thoughts on “Jumătatea plină a conversației

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: