Nu se poate nimic

Cu cât mă uit mai mult la știri, cu atât morcovul îmi pătrunde mai adânc în fizic. Schimb canalul, morcovul mă gâdilă-n rinichi. Încă un curajos zap pe telecomandă și îl simt cum mă mângâie la amigdale.

Grețos, știu.

Dar la fel de grețos e și profesorul (!) ăla care și-a legat câinele de mașină pentru că nu mai avea loc înăuntru. Cum adică? Uite-așa, l-a legat să fugă ca după căruță, ce mare lucru, a declarat ingenuu. Adevărul e că nu e nicio filosofie să fii o brută ordinară și cretină, un gherțoi bătăuș care calcă pui de găină pe cap așa, să vadă ce se întâmplă.

Tot grețos e și să vezi cum un om moare cu plămânii cei noi în mână pentru că procedurile, pentru că statul se scărpina sub coiul drept când s-a prezentat el la ghișeu, pentru că n-a mers xeroxul de la etajul doi fix când mai trebuia adăugată a cincisuteșaptejdouădemiipatrusutecincizecișidoua copie la dosarul, desigur, cu șină (a scris despre asta Mihai Vasilescu un articol super tare aici).

Tot grețos e și că nu se poate. Nimic. E țara lui Nu se poate! Și nu vorbesc aici de marile hoții care nu pot fi oprite, de parandărăt de-ăla grosolan, de codurile Dragnealui. Nu. Vorbesc de primari care nu pot opri cetățenii europeni să-și arunce gunoaiele europene în pădure. Vorbesc de pompieri care nu pot mobiliza bețivanii să-i ajute să facă diguri ca să nu intre apa în crâșmă.

În satul în care trăiește maică-mea s-a întâmplat ce se întâmplă peste tot. Niște unii au intrat în casa unei babe și i-au furat banii de înmormântare. Baba a chemat poliția. La câteva zile, niște alții (sau poate tot ăia) i-au furat meșterului-bun-la-toate din sat uneltele. Omul a chemat poliția.

După ce s-a scărpinat în orificiul gândirii, organul a constatat că nu poate face nimic, pen’ că cetățenii e obligați să-și păzească bunurile.

Atât am avut de vomat azi, mai mult nu s-a putut.

Advertisements

3 thoughts on “Nu se poate nimic

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: