Fă tu, mă, fă tu!

Când prestam la întreprinderea multinațională, din când în când frecam lumea la cap cu câte o treabă – ba să dea 2% din impozit la ceva adăpost de căței, ba să adopte ceva blănos amărât, ba mă scandalizam că voia câte unul să-și vândă un rinichi să-și cumpere un lătrător cu pedigree când sunt atâția absolvenți de școala vieții care tot așa te ling pe mână și cărora la fel le pute botu’ când și-l pun, duios, la tine pe pernă; în plus, nu au defecte genetice din cauză că s-a jucat ceva breeder biped prea mult la butoanele evoluției și a dat pe repede ‘nainte o secvență ce ar fi trebuit să dureze câteva sute de ani (vezi displazii de șold sau infecții nazale și oculare pentru că a vrut clientul un cățel cu nas turtit).

Ei, și la fiecare învârtoșare din asta de-a mea, se trezea câte un lup sau o lupoaică moralistă să mă dojenească superior: Da’ ce tot umbli după câini și pisici? De ce nu ajuți mai bine niște copii sărmani?

Invariabil, tensiunea urca, vena stătea să-mi crape. Bă băiatule, băi fata moșului, ce treabă ai tu dacă pe mine așa mă freacă hamul să iau maidanezi de pe drum? Dacă mie așa-mi place să-mi dau banii pe veterinar și să bocesc că de data asta n-a funcționat tratamentul? Dacă vrei și poți, ajută, dacă nu, mucles, că nu e treaba ta cui îi cumpăr eu pastile antiparazitare. Da’ dacă tot nu poți dormi noaptea de grija copiilor amărâți, de ce nu-i ajuți tu? De ce nu faci tu voluntariat? De ce nu donezi tu bani? Atenție, nu am primit niciodată indicații prețioase de la cineva care chiar făcea ceva în sensul ăsta. Omenii care fac, își văd de ale lor. Oricum, între timp am ajuns și pe la orfani în vizită, că deh, de când cu moștenitoarea, acuma rezonez și cu ei, dar nu asta e ideea.

Ce vreau să spun e următoarea chestie: băi, dacă tu crezi că ar trebui făcut ceva, pune mâna, mă, și fă, nu da doar sfaturi prețioase! Păi, cum, că io-s ocupat! Well, atunci fii în continure ocupat și când simți o mâncărime în limbă care te împinge să-ți arunci părerile la mine-ntre ochi. Sau, poate îți rupi o berică pe săptămână de la gură și donezi bani pentru amărâții de care îți pasă așa de mult. Sau poate chiar o juma’ de oră de la scrollat pe net sau zapat pe tv! Poți chiar și numai să trimiți un sms și pac, ești un binefăcător cu conștiința (cât de cât) împăcată. Ia de-aci: www.donatie.ro, găsești câte cauze de susținut vrei.

O să dormi muuult mai bine după asta, pe cuvânt. Cu plăcere!

Advertisements

4 thoughts on “Fă tu, mă, fă tu!

Add yours

  1. Rezonez sută la sută! Și pe mine mă freacă grija animalelor. Tot ce am avut sau am, erau de nobilă rasă maidaneză, adunați de pe drum.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: