Oamenii pentru care timpul curge altfel

Homo Sapiens urban din zilele noastre e conectat – la smartfon, la tabletă, la tembelizor, în general, la ceva cu ecran. Mângâie aplicații, scarpină butoane. Nu se întâmplă nimic fără ca ochiul vigilent al lui Gugăl, Feisbuc sau Insta să nu vadă.

Buuun. De-aici vine și o întreagă psihoză: doamne și domni blajini se lamentează despre cum că nu ne mai bucurăm de lucrurile simple gen rumegatul vacii, saltul puricelui, creșterea copacului. Totul se întâmplă prea repede, nu e timp, dios mio! tehnologia asta ne ucide, suntem presați de atâtea și atâtea alegeri, posibilități, atâta zgomot!

O fi, nu zic. Dar atunci, ridic și eu două degete și întreb, timid: băi, care ești acolo atâta de moderno-tehnologizato-alienat, răspunde-mi și mie, în pana mea, la mail! Adică la ce-ți mai pui adresa de email pe site ca și contact, dacă plănuiești să-mi citești întrebarea după o lună? Că așa, puteam să-ți scriu scrisoare în care să-mi exprim pe două pagini parfumate respectele și cele mai bune gânduri. Sau puteam să-ți trimit un porumbel călător să-ți ciocănească în geam la răsărit. Sau puteam să te chem la vecina la telefon să asculte centralista ce vorbim. Adică, serios!? Ce e atât de greu, dacă un (potențial) client îți scrie un mail rugându-te să-i iei banii, să răspunzi în aceeași zi, sau maxim a doua zi?

Înțeleg că:

1) ori economia iarăși duduie și toți prestatorii de servicii sunt ocupați să bage pe foc,

2) ori economia nu duduie, dimpotrivă, zace leșinată și abandonată în șanț și numiții prestatori au murit de mult de foame după ce au ros și ultima găleată roșie oferită de pesede,

3) ori oamenii e relaxați și stă pe feisbuc.

Voi ce ziceți? Sau doar mie nu-mi răspunde nimeni la mailuri?

Advertisements

4 thoughts on “Oamenii pentru care timpul curge altfel

Add yours

  1. Am şi eu o firmă cu care lucrez, răspunde repede duduia aia la mail. Da’ ce te faci că problema se rezolvă cu viteza melcului leşinat? Cred că duduie economia…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: