Aterizarea

Eheeei, aterizarăm în regat. Un sobor de câini cu colaci aburinzi atârnând din cozi stufoase ne-au așteptat la aeroport. Era și covor roșu, prescură din făină de grâu bio și sare rozosină de Himalaya. Exact cum mi-am închipuit când am cerut pastila halucinogenă de la farmacie.

Glumesc. Câinii erau, de fapt, rinoceri albi de câmpie, varietatea cu coadă roz.

Totuși a fost ok. Am prins, neverosimil, un echipaj drăguț pe Wizzair. Chiar vorbeau cu tine! Știau să spună ‘vă rog’ și ‘mulțumesc’ și, minunea minunilor (cred că erau, de fapt, forme de viață extraterestre venite să anihileze Pământul), știau chiar să zâmbească!

Deci, până aci, de bine. Când am pus piciorul pe pământ imperialist, moștenitoarea a decretat că e ‘fuios’ (frumos, adică). Bine, se poate să fi fost influențată de prezența unor mirosuri de mâncare, la care face dovada unei sensibilități acute. Oricum, încă o bulină verde.

Ajunși la noi în sat, văzui așa: pe drumul dinspre aeroport, niscai gunoaie, că nah, oameni suntem; în sat, doar frunze de toamnă și pene fugite de pe păsări; așezate la taclale pe ulicioare (asfaltate) liniștite, căsuțe pe care le cheamă Lavander Cottage și Brewer’s House, dar nu sunt obiective turistice și nici nu au ambiții; un parc pentru copii și câini în care ar încăpea toată averea lui Dragnea, dacă ar pune-o pe umerașe; și, cel mai important, oamenii zâmbesc, dau binețe și nu consideră orice trecător vinovat de înecarea corăbiilor strămoșilor strămoșilor lor.

Noh, mai multe în episodul următor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: